Ordna kul halloweenfest

Nu när det är oktober månad, med halloween, vad passar då bättre än att ha en halloweenfest för stora och små? Det går att med små medel göra en riktigt kul halloweenfest. En kul grej att ha, det är "läskig" mat. Det går enkelt att göra med vanlig mat. Du kan ha plockmat så som minipizzor som du dekorerar så att de passar in, kanske med spindlar på eller liknande. Du kan även kapa läskiga fingrar genom att fästa en ”nagel” av mandelflarn på breadsticks innan du gräddar dem i ugnen. Skapa kakor med ”hjärnor” av marsipan eller dekorera små maränger som spöken.

Dekorationer

För bästa spökkänslan på halloweenfesten är det bra att satsa på olika dekorationer. Du kan köpa ballonggirlanger, gärna i svart och orange. Sedan kan du även dekorera med pumpor på bord och i entrén till hemmet. Att karva egen pumpa är inte så svårt, finns massor av instruktioner på nätet. Skaffa även lite fake-spindelväv, plastspindlar, skelett och så vidare. En kul grej är att plasta in matsalsbordet och stolarna med svarta sopsäckar samt stänka lite röd karamellfärg på glasen som gästerna ska dricka ur. 

Ha kul lekar

Lekar passar alltid in att ha på fest. Det är bara fantasin som sätter gränserna på vad som ni kan hitta på. Du kan skapa ett quiz, eller kanske en tipspromenad, med frågor som rör alla gäster. Det går även att ordna med charader eller andra skojiga lekar. 

12 Oct 2020