Vem är den perfekta mamman?

Vi blir matade med bilder av den här typen med superlyckliga familjer som visar att allt är tjo och tjim och skratt hela dagen. Jo tjena! Har de aldrig stått på parkeringen utanför Konsum med ett barn som vägrar sätta sig i bilbarnstolen, ett annat barn som precis har bajsat ner sig och en papperskasse vars botten blivit blöt och när man i panik ska lyfta in den så spricker den?!?

Livet är inte alltid så jäkla perfekt med solsken och skratt inte, och jag tror nog att de allra flesta mammor och pappor förstår precis vad jag menar. Det betyder inte att man är en dålig mamma inte. Det gäller att helt enkelt hänga med i svängarna och, som de säger i boxningsringen, rulla med slagen. Att inte låta de där apelsinerna som rullar iväg 150 meter på parkeringen förstöra dagen helt och hållet. 

Mutor funkar

På sidor som den här familjebloggen får man bra tips på saker som rör familjelivet, men en sak de inte tar upp är mutorna som vi föräldrar kan ta till. barnet som inte vill sätta sig i bilen till exempel? Ja, en klubba eller en serietidning kan ju ändra deras uppfattning. Det ÄR okej att göra så, men inte varje gång! För då tror ju barnen att man alltid får nåt roligt eller något gott när man busar och så vill vi inte ha det. 

Det jag försöker säga är att man är ingen dålig mamma för att man tar till mutor någon gång ibland, och även den bästa mamman i världen gör så - låt ingen få dig att tro något annat! 

Tips för att hitta det inre lugnet

När allt, och då menar jag ALLT, krånglar så vill man nästan ge bort barnen och åka utomlands! Det gäller att hitta saker som får en att koppla av och få en att lugna sig lite. Själv använder jag i huvudsak två knep. Det första är en kortlek. Jag lägger en patiens för att låta hjärnan vila lite. Det andra är korsord som låter mig fokusera på något annat ett tag. Funkar inget av detta så skriker jag i en kudde. Det hjälper det med he he he. 

29 Jan 2021