Vill du jobba som personlig assistent?

Ett yrke att jobba som, det är personlig assistent. Om det däremot är så att du behöver ha en, läs mer här. Att jobba med människor är berikande! Det som är så bra med att jobba som personlig assistent är att det är väldigt omväxlande. Du kan jobba med barn, unga eller äldre. Olika individer har även olika behov och behöver olika sorters hjälp. Det finns inga måsten att ha gått en särskild utbildning för att jobba med detta. Dock är det så klart en fördel om du gått någon form av vårdutbildning eller har vana av det sedan innan. Det förekommer ju ibland att du ska göra saker som att sondmata, ge mediciner med mera. 

Ett omväxlande jobb

Jobbet som personlig assistent är som sagt omväxlande. Dina arbetsuppgifter hos en person kanske inte alls är samma som hos en annan. Oftast utformas det efter individen och vad de behöver. Sedan är det inte ovanligt att personen är med och bestämmer vem den vill ska jobba hos dem. Det är ju rätt så viktigt att ha en bra personkemi. Sedan gäller det även att respektera personens privatliv på ett bra sätt. Även om du är där för att hjälpa till i själva vardagen så har de ju ändå rätten till ett privatliv. 

Det finns idag många assistansbolag som söker personal, så vänd dig till ett som finns nära dig för att få reda på mer om hur det är att arbeta som detta. 

11 May 2021