En cirkus kan det här med event

Få aktörer är så bra på att skapa en glad och förväntansfull stämning som en cirkus.

Det börjar redan med affisheringen då cirkussällskapet ofta sätter upp färgglada affisher eller banderoller i god tid innan företällningsdagen. Man skapar känslan av att nu kommer det något spännande och exotiskt till staden.

Kanske man också gör reklam personligen genom att gå runt och showa eller dela ut lappar.

Sedan är själva cirkusplatsen också som en färgglad festplats med tält och flaggor. Entrén kanske kantas av beachflaggor med de olika artisterna och man leder fram åskådarna mot entrén.

Alla besökare har nog sin favorit på cirkusen. En del gillar clownen eller trollkonstnären, andra akrobaterna och en del tycker bäst om att se djuren.

Att jobba på cirkus är också väldigt speciellt, eftersom man ofta reser runt och uppträder och kanske inte har någon fast punkt under större delen av året. Cirkussällskapet blir som ens familj och ofta är det också hela familjer som åker runt tillsammans. Barnen kanske har hemundervisning och kan också vara delaktiga i showen eller marknadsföringen av cirkusen.

Att synas är viktigt för cirkusen, för det räcker ofta inte med en exponering för att locka en besökare. Man kanske först ser plakaten på stan, utan att tänka så mycket på det. Sedan kanske en banderoll och sedan ytterligare någon exponering. Först då börjar man kanske tänka att det där kan nog vara något och kollar upp tid och plats, men kanske glömmer bort det. Men sedan kanske man blir påmind ytterligare en gång och bestämmer sig för att gå.

 

27 Nov 2016