Jag har en drömresa jag vill boka

Ni vet, jag har förvisso rest till flera platser i världen, men det finns en resa jag drömmer om att göra och det är att åka till Peru och sedan vandra Inkaleden. Inkaleden är ju en vandringsväg som leder till det mytomspunna Machu Picchu. Grejen är att ska man åka på denna sortens resa så gäller det att dels spara en hel del pengar och sedan vara lite förberedd. Man ska ju ändå vandra ganska så mycket. Jag har i alla fall satt ett mål att jag ska åka på denna resa och det inte allt för lång bort.

Börja spara pengar

Jag har börjat att lägga undan pengar varje månad på ett särskilt konto. Dessa pengar ska gå till att boka en resa till Peru och Inkaleden. Jag har sett att det finns ett reseföretag som erbjuder denna resa, som då är en vandring på 4 dagar. Totalt ska man vandra si sådär 4 mil. Det gäller då att man orkar ta en mil om dagen ungefär samt att man har rätt skor på fötterna!

Förbereda mig

Jag har redan köpt ett par vandringskängor faktiskt, som jag ska gå in. Ska börja med att gå ut och gå varje dag. Till en början blir det väl bara kortare promenader, men sedan kan man ju öka hela tiden så att man kommer upp i en mil om dagen. Det är inte fel att kunna klara av det innan man reser om man säger så.

 

27 Oct 2018