Lära sig ge första hjälpen

Att ge första hjälpen, kan du det? Jag är osäker på mina egna kunskaper faktiskt och har därför tänkt att jag ska gå en första hjälpen kurs hos Hjärtgruppen. Efter att ha gått en första hjälpen kurs, så kan man assistera om det sker en olycka, ja man vet till och med vad man ska göra om man kommer först på plats. De går igenom precis allt man behöver kunna, så att man ska känna sig trygg om något händer.

Gå en HLR utbildning

Jag tänkte även att jag ska ta en HLR utbildning hos Hjärtgruppen, då det är ett bra komplement till en första hjälpen kurs. Hos Hjärtgruppen finns flera olika utbildningar inom HLR. Dessa riktar sig både till privatpersoner så väl som om man jobbar inom ett visst yrke. Inom HLR utbildning finns det inriktningar om man jobbar med barn, inom sjukvård och så vidare. Jag vill även få kunskaper i hur man använder en hjärtstartare. Läste nämligen att om man endast gör HLR så är chanserna att överleva mycket små, endast 4 %. Med en hjärtstartare som används inom tre till fem minuter är chansen att överleva istället närmare 70 %.

Hjärtgruppen – lär dig allt du behöver för att kunna rädda liv

Hjärtgruppen är bra på det sätt eftersom de erbjuder både privatpersoner och företag HLR utbildningar så väl som kurser i första hjälpen. Alla utbildningar och kurser genomförs med certifierade läkare som utbildar. Hjärtgruppen kan även hjälpa till att ge mer information och kunskaper om hjärtstartare.

21 Sep 2016